Καμένα Βούρλα: Διαμαρτυρία-ντροπή για την εγκατάσταση 39 ανήλικων προσφύγων

Κάτοικοι των Καμένων Βούρλων απέκλεισαν για λίγη ώρα μετά το μεσημέρι της Παρασκευής την Εθνική Οδό, στον ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας, σε διαμαρτυρία για την άφιξη στην περιοχή τους 39 ανήλικων, ασυνόδευτων προσφύγων.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Οχι στα σχολεία μας, όχι στις αυλές μας» και «Όχι hotspot στην Λουτρόπολη».

To LamiaReport.gr ανέφερε ότι το κλείσιμο των διοδίων διήρκησε περίπου 45 λεπτά από τις 4 το απόγευμα. Παρά το γεγονός ότι ο δρόμος έκλεισε μόνο για μερικά λεπτά και από τις δύο κατευθύνσεις, δημιουργήθηκαν ουρές και στα δύο ρεύματα. Στο υπόλοιπο διάστημα η κυκλοφορία διεξαγόταν από μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, το βράδυ της Πέμπτης, επίσης σε διαμαρτυρία για την άφιξη των προσφύγων, κάτοικοι της περιοχής είχε αποκλείσει την τροφοδοσία φαγητού και κλινοσκεπασμάτων.

Σε δηλώσεις του στο Open, το πρωί της Παρασκευής ο κ. Μηταράκης εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη» του για τα «ακραία φαινόμενα που βλέπουμε μόνο στα Καμένα Βούρλα».

Ακόμη υπογράμμισε ότι πρόκειται για παιδιά που θα μείνουν «λίγες εβδομάδες, γιατί χάρη στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για μετεγκατάσταση, θα πάνε σε άλλες χώρες της ΕΕ». «Ζητάμε από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και δεν μπορούμε στα Καμένα Βούρλα για 39 παιδιά να δείξουμε αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε δε ότι οι κάτοικοι «εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει και να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που μετέφερε κουβέρτες. Έκλεισαν την εθνική οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν λίγες εβδομάδες».

Ο υπουργός πάντως, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναγνώρισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε ενημερωθεί για τη μεταφορά των παιδιών στην περιοχή. «Αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ γι’ αυτό. Όταν γίνεται μια μετακίνηση σε όλη τη χώρα πολύ μικρών ομάδων και για λίγες ημέρες δεν φτάνει σε επίπεδο υπουργών», εξήγησε.

Το διαβάσαμε στο: Protagon.gr – https://www.protagon.gr/epikairotita/kamena-vourla-diamartyria-ntropi-gia-tin-egkatastasi-39-anilikwn-prosfygwn-44342128897