Μπακογιάννης: Η καθημερινότητα των Αθηναίων βελτιώνεται – δημοπρατούμε έργα 192 εκατ. ευρώ!

Eν μέσω της κριτικής που δέχεται για το «ράβε-ξήλωνε» (εδώ) στην Πανεπιστημίου για τον Μεγάλο Περίπατο, ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, έρχεται με νέα του ανάρτηση να «διαφημίσει» έργα υποδομής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έγιναν ή/και θα γίνουν στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας.

«Τα έργα σε μία πόλη, αποκτούν αξία όταν κάνουν λειτουργική τη ζωή σε αυτήν. Οταν αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν είναι μόνο τα έργα που ξεκίνησαν ή ολοκληρώθηκαν, είναι αυτά που έχουμε μπροστά μας για την Αθήνα που χτίζουμε όλοι μαζί. Η πόλη αλλάζει πολύ, λίγο λίγο»,υποστηρίζει ο κ. Μπακογιάννης στη ανάρτησή του με αφορμή τον πρώτο χρόνο της δημοτικής αρχής και αναφέρεται στις κορυφαίες παρεμβάσεις που έγιναν, αλλά και στη δημοπράτηση νέων έργων ύψους 192 εκατ. ευρώ.

Τα έργα σε μία πόλη, αποκτούν αξία όταν κάνουν λειτουργική τη ζωή σε αυτήν. Όταν αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των…

Geplaatst door Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis op Woensdag 23 september 2020

«Δημοπρατούμε έργα ύψους 192 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία υποδομών και για την αποκατάσταση των υφιστάμενων.

»Οι προπαρασκευαστικές δράσεις του Μεγάλου Περίπατου μας εισήγαγαν στην πρώτη φάση ενός έργου ανάπλασης που αλλάζει, με πρότυπο τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ζούμε το Ιστορικό Κέντρο.

»Η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους πολίτες, φέρνοντας και πάλι στο φως έναν εμβληματικό αθηναϊκό κόμβο.

»Ο Μεγάλος Περίπατος απελευθερώνει 50.000 τ.μ. δημόσιου χώρου και βάζει τα θεμέλια για μια νέα αστική πραγματικότητα δημιουργώντας τον πιο όμορφο περίπατο της Ευρώπης, μήκους 6,8 χλμ.», αναφέρει μεταξύ άλλων για τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό της δημαρχίας του, μία ημέρα μετά την ομολογία αποτυχίας του εγχειρήματος στην Πανεπιστημίου με τη χαρακτηριστική έκφραση «βγήκε δεν βγήκε».

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αθηναίνων γινόταν αποδέκτης κατηγοριών από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ με το «πείραμα» του Μεγάλου Περιπάτου.

Αναμεσα στα προβαλλόμενα έργα, περιλαμβάνεται τέλος η άμεση κτιριακή αναβάθμιση σχολείων και κτιρίων του Δήμου και στις 7 κοινότητες, συνολικού ύψους 33 εκατ. ευρώ.

 

Το διαβάσαμε στο: Protagon.gr – https://www.protagon.gr/epikairotita/bakogiannis-i-kathimerinotita-twn-athinaiwn-veltiwnetai-dimopratoume-erga-192-ekat-evrw-44342126785