Ινδία: Κατάρρευση πολυκατοικίας -Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Tουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε προάστιο της μητρόπολης Μουμπάι, της Ινδίας, όταν κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία, με 54 διαμερίσματα.

«Δέκα άνθρωποι χάθηκαν, διασώσαμε 11 ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του δήμου Τάνε, όπου υπάγεται το προάστιο Μπιγουάντι.

AP Photo/Praful Gangurde

Σαράντα μέλη σωστικών συνεργείων, ανάμεσά τους περίπου τριάντα στελέχη της εθνικής δύναμης αντιμετώπισης καταστροφών, καταβάλλουν προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό όσων βρισκονται ακόμα στα συντρίμια.

Σύμφωνα με τον Σάτια Ναραγιάν Πραντάν, επικεφαλής της εθνικής δύναμης αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδίας, ομάδες ειδικών με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκυλιών αναζητούν «20 ως 25 ανθρώπους που πιστεύεται πως έχουν παγιδευτεί».

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα, ήδη περίπου 20 άνθρωποι διασώθηκαν από κατοίκους της περιοχής.

AP Photo/Praful Gangurde

Το Μπιγουάντι απέχει περίπου 38 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μουμπάι.

Τα αίτια της καταστροφής δεν είναι γνωστά ακόμη. Όμως οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές διαβρώνουν τα θεμέλια των κτιρίων, καθιστώντας τα επικίνδυνα για τους ενοίκους τους.

Οι μουσώνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή, ιδίως στη γεωργία, στη νότια Ασία. Αλλά προκαλούν επίσης κάθε χρόνο καταστροφές μεγάλου εύρους και πλημμύρες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, AFP

 

Μοιράσου το άρθρο:

Το διαβάσαμε στο: Ert.gr