Ολοκληρώνεται η επιχείρηση στο Καρά Τεπέ – 9.000 άτομα στη νέα δομή

Ολοκληρώνεται η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Λέσβο. Η επιχείρηση είχε σαν στόχο να οδηγηθούν στη νέα δομή που φτιάχτηκε στην περιοχή, πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έμειναν στο δρόμο από τον καταυλισμό της Μόριας, μετά την πλήρη καταστροφή του από πυρκαγιές στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, στη νέα δομή μπήκαν 9.000 άτομα που στο σύνολο τους έχουν ταυτοποιηθεί και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους. Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν ελεγχθεί και υγειονομικά, με 213 από αυτούς να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και να έχουν μπει σε απομόνωση σε ξεχωριστό τμήμα της νέας δομής.

Από το πρωί της ίδιας ημέρας, δόθηκε στην κυκλοφορία το σύνολο του οδικού δικτύου στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο αρκετοί μετανάστες και πρόσφυγες τις προηγούμενες ημέρες. Την ίδια ώρα, συνεργεία των Αρχών προβαίνουν σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις δημόσιων και ιδιωτικών χώρων.

Τέλος, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει και το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής που παρέμειναν κλειστές από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Το διαβάσαμε στο: Protagon.gr – https://www.protagon.gr/epikairotita/oloklirwnetai-i-epixeirisi-sto-kara-tepe-9-xiliades-metanastes-sti-nea-domi-44342124186