Λέσβος: Πυρήνη κόλαση στο ΚΥΤ της Μόριας – Στο δρόμο 12.000 μετανάστες (Photos – Video)

Σε πύρινη κόλαση μετατράπηκε η μεταναστευτική δομή της Μόριας στη Λέσβο. 

Μεγάλη φωτιά κατακαίει το ΚΥΤ από το βράδυ όταν, μετανάστες και πρόσφυγες πυροδότησαν δεκάδες εστίες φωτιάς περιμετρικά του στο άκουσμα ότι ορισμένοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και συνεχίζει να καίει με ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών να έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.

Αφορμή της εξέγερσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να αντιδράσουν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού.

Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε και στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να κατακάψει όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ αλλά και κοντέινερ όπου διέμεναν πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μετά τις 2.30 τα μεσάνυχτα, μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κινείται προς την πόλη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντας τους από το να μπουν στην πόλη. 

Ακόμα δύο πύρινα μέτωπα στη Λέσβο

Την ίδια ώρα, άλλα δύο μέτωπα ξέσπασαν το βράδυ στη Λέσβο. Το ένα μέτωπο είναι κοντά στη Ξηρολίμνη, στον παλιό δρόμο Βατούσας Σκαλοχωρίου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να μην απειληθεί το Τυροκομείο Ρόδου.Υπάρχει ωστόσο και δεύτερο μέτωπο, προς την Άντισσα.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βατούσα του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 #πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 8 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 8, 2020

Το διαβάσαμε στο: Documentonews.gr