Σαρλ Μισέλ: «Δεν δεχόμαστε συμπεριφορές ασύμβατες με το διεθνές δίκαιο από την Τουρκία»

Την «πλήρη αλληλεγγύη» των Ευρωπαίων επανέλαβε προς την Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ προτείνοντας παράλληλα διεξαγωγή πολυμερούς διάσκεψης για την ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων πλευρών και του ΝΑΤΟ.

Ο Σαρλ Μισέλ επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συγκλίνουν στην προσέγγιση «καρότου και μαστίγιου» έναντι της Τουρκίας και τόνισε ότι κατά τη σύνοδο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επαναβεβαιώσει ότι υποστηρίζει την κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Θα προσδιορίσουμε εργαλεία για την εξωτερική πολιτική μας, μια προσέγγιση μαστιγίου και καρότου — τί εργαλεία να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τη σχέση και με ποια εργαλεία να αντιδράσουμε, αν δεν γίνουμε σεβαστοί», δήλωσε και προσέθεσε: «Θέλουμε να μας σέβονται».

«Δεν δεχόμαστε μονομερείς συμπεριφορές ασύμβατες με το διεθνές δίκαιο εκ μέρους της Τουρκίας», υπογράμμισε, στη συνέντευξη που έδωσε σε έξι ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, μεταξύ των οποίων το Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Σαρλ Μισέλ πρόκειται να ταξιδέψει στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα πριν από τη σύνοδο κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, όπου αποκλειστικό θέμα θα είναι η Τουρκία και η ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων, όπως τις παρουσίασε στην προηγούμενη σύνοδο ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Το διαβάσαμε στο: Ert.gr