Έγκλειστα για 4 μήνες είχαν τα παιδιά τους δύο γονείς στην Σουηδία

Για διάστημα τεσσάρων μηνών κρατούσαν σε απόσταση από τον έξω κόσμο τα παιδιά τους οι γονείς τριών παιδιών, ηλικίας 10 εώς 17 ετών επειδή είχαν «τρομοκρατηθεί» από την πανδημία του κορονοϊού. Οι αρχές της Σουηδίας απομάκρυναν από τους γονείς τα νεαρά παιδιά.

Από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου τα παιδιά και η οικογένεια τους ζούσαν έγκλειστοι  στο διαμέρισμα τους. Σύμφωνα με δήλωση του Μίκαελ Σβέγκφορς δικηγόρος των παιδιών «οι γονείς ήταν εντελώς τρομοκρατημένοι από την πανδημία.

Βάση απόφασης του δικαστηρίου της πόλης Γιονκόπινγκ, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, τα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα στα δωμάτιά τους και δεν μπορούσαν να κινηθούν καθόλου μέσα στο διαμέρισμα.

Επιπροσθέτως, η εξωτερική πόρτα του σπιτιού ήταν φραγμένη «με καρφιά», ώστε να μην επιτρέπεται η έξοδος από τα μέλη της οικογένειας, κάτι που διαψεύδουν οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους.

Αντικρουόμενα με το lockdown που υιοθέτησαν οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, η Σουηδία δεν άσκησε περιοριστικά μέτρα στους κατοίκους και διατήρησε ανοικτά τα σχολεία για τα παιδιά κάτω των 16 ετών, ζητώντας από τους πολίτες την πλήρη αποδοχή των ευθυνών τους.

Οι γονείς, διευκρίνισε ο Σβέγκφορς, κατάγονται «από άλλη χώρα» και δεν μιλούν καλά σουηδικά. «Συνέχισαν να παρακολουθούν τα νέα της πατρίδας τους μέσω του διαδικτύου», ανέφερε. Στη χώρα αυτή, άγνωστη μέχρι στιγμής, είχαν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Το διαβάσαμε στο: Ert.gr