Με μέτρα κατά του κορονοϊού το Eπετειακό Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ — 76.500 οι επισκέπτες

Την στιγμή που η πολιτισμική ζωή, σχεδόν σε όλο τον πλανήτη έχει σταματήσει, λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ γιόρτασε την 100η επέτειο, με πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα και ακόμα περισσότερα μέτρα ασφαλείας κατά του νέου κορονοϊού. Στον χθεσινό απολογισμό της διεύθυνσης τονίστηκε η επιτυχία των εκδηλώσεων και η ικανοποίηση των χιλιάδων επισκεπτών, που παραμένουν σταθεροί ανά τα χρόνια.

Στην πόλη του Μότσαρτ, 100 χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του εμβληματικού έργου «Ο καθένας» του Χούγκο φον Χόφμανσταλ, στην Πλατεία του Καθεδρικού Ναού, πραγματοποιήθηκε το φετινό Φεστιβάλ.

Στα «Ξεχωριστά Φεστιβάλ 2020» προσήλθαν συνολικά 76.500 επισκέπτες από 39 χώρες, σε 110 εκδηλώσεις, που σημαίνει πως η όπερα, το θέατρο και η συναυλία εξασφάλισαν ποσοστό πληρότητας 96%. Οι λάτρεις του Φεστιβάλ έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως ήταν η υποχρεωτική χρήση μάσκας, οι οδηγίες για επαναλαμβανόμενη απολύμανση χεριών, οι κανόνες αποστασιοποίησης, τα εξατομικευμένα εισιτήρια και το αυστηρό σύστημα καθοδήγησης των επισκεπτών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περίπου 3.600 διαγνωστικά τεστ για την CoViD-19, ως μέρος των μέτρων ασφαλείας. Από αυτά τα 2.355 ήταν τεστ ρουτίνας για άτομα στην «κόκκινη ομάδα», που η μεταξύ τους απόσταση ασφαλείας δεν μπορεί να διατηρηθεί, για παράδειγμα μουσικοί στην ορχήστρα και καλλιτέχνες στην σκηνή. Συνολικά καταγράφηκε μόνο μία ασθενής υπάλληλος, ενώ δεν υπήρξε καμία μόλυνση μεταξύ επισκεπτών και συμμετεχόντων.

Σχεδόν οι μισές από τις 110 εκδηλώσεις, συγκεκριμένα 53, ήταν συναυλίες, δώδεκα ήταν παραστάσεις από δύο παραγωγές όπερας, 29 παραστάσεις θεάτρου καθώς και πολλές αναγνώσεις και διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Για το αρχικό, επετειακό πρόγραμμα, το οποίο τώρα έχει αναβληθεί σε μεγάλο βαθμό, είχαν εκδοθεί 240.000 εισιτήρια και 180.000 είχαν ήδη προπωληθεί, δημιουργώντας εισπράξεις άνω των 24,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως, επιστράφηκαν. Πολλοί από τους αρχικούς επισκέπτες τελικά αγόρασαν το δεύτερο εισιτήριο, φέρνοντας τις φετινές εισπράξεις στα 8,7 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Το διαβάσαμε στο: Ert.gr