«Μίλησαν» τα «μαύρα κουτιά» – Ιρανικοί πύραυλοι κατέρριψαν το ουκρανικό αεροπλάνο

Στην επιβεβαίωση των αρχικών εκτιμήσεων οδήγησε η ανάλυση των μαύρων κουτιών του καταρριφθέντος ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου στις 8 Ιανουαρίου με απολογισμό 176 νεκρούς.

Το συμβάν είχε προκληθεί από λανθασμένη εκτίμηση των Φρουρών της Επανάστασης, που βρίσκονταν σε κατάσταση υψίστου συναγερμού στη διάρκεια αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει, δύο πύραυλοι με διαφορά 25 δευτερολέπτων ο ένας από τον άλλο, έπληξαν το αεροπλάνο και όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας Τουράζ Ντεγανί-Ζανγκανέχ: «Δεκαεννέα δευτερόλεπτα αφού ο πρώτος πύραυλος έπληξε το αεροπλάνο, οι φωνές των πιλότων μέσα στο κόκπιτ δείχνουν πως οι επιβάτες ήταν ζωντανοί … 25 δευτερόλεπτα αργότερα ο δεύτερος πύραυλος έπληξε το αεροπλάνο. Η ανάλυση δεδομένων από τα μαύρα κουτιά δεν πρέπει να πολιτικοποιείται». Μεταξύ του Ιράν και της Ουκρανίας, του Καναδά και άλλων χωρών, πολίτες των οποίων επέβαιναν στο αεροπλάνο που καταρρίφθηκε. διεξάγονται συνομιλίες με στόχο την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων. Τα «μαύρα κουτιά, είχαν σταλεί τον Ιούλιο στη Γαλλία για να αναλυθεί το περιεχόμενό τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Μοιράσου το άρθρο:

Το διαβάσαμε στο: Ert.gr