Παράταση στην παράνομη NAVTEX ανακοίνωσε η Αγκυρα – η αντίδραση της Αθήνας

Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η πληροφορία ότι η Τουρκία εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis», παρατείνοντας κατά τέσσερις ημέρες την προηγούμενη που έληγε απόψε Κυριακή. Η νέα NAVTEX από την Αττάλεια αφορά την ίδια θαλάσσια περιοχή που περιγραφόταν στην προηγούμενη παράνομη διακοίνωση δέσμευσης μιας ζώνης για έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το «Oruc Reis» έπλεε ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με  νοτιοδυτική  κατεύθυνση και εντός  της προηγούμενης παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX, η ισχύς της οποίας έληγε τα μεσάνυκτα της 23ης Αυγούστου.

Συνοδεύεται  από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, και παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η απάντηση του Μαξίμου

Κυβερνητικά στελέχη, σε ό,τι αφορά την παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX, ανέφεραν τα εξής :

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».

Το διαβάσαμε στο: Protagon.gr – https://www.protagon.gr/epikairotita/paratasi-stin-paranomi-navtex-anakoinwse-i-agkyra-i-antidrasi-tis-athinas-44342106668