Το Bloomberg αποκαλύπτει ποια είναι η έκπληξη που προανήγγειλε ο Ερντογάν

Λίγω ώρα μετά την αινιγματική ανακοίνωση από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, προαναγγέλλοντας ένα καλό νέο για τον λαό της Τουρκίας και κάνοντας λόγο για νέα εποχή στη χώρα, το πρακτορείο Bloomberg έρχεται να απολύψει σε τι αναφέρεται.

«Πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία» είπε ο Ερντογάν και μετέθεσε τις ανακοινώσεις για την Παρασκευή. Μόλις, λίγη ώρα αργότερα, το Bloomberg χάλασε την έκπληξη του προέδρου της Τουρκίας, αποκαλύπτοντας ότι η Τουρκία ανακάλυψε ενέργεια στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα Φυσικό Αέριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος, προχώρησαν στην εν λόγω αποκάλυψη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, δεν αποκάλυψε τι σκοπεύει να ανακοινώσει σε δύο ημέρες, ωστόσο καθώς μίλησε, η τουρκική λίρα επέκτεινε τα κέρδη στο εμπόριο κατά 0,9% υψηλότερα έναντι του δολαρίου, ενώ ο δείκτης αναφοράς Borsa Istanbul 100 Index αυξήθηκε 2%.

Οι μετοχές του διυλιστηρίου Turkiye Petrol Rafinerileri AS ή της Tupras και του κατασκευαστή πετροχημικών Petkim Petrokimya Holding AS αυξήθηκαν 8,1% και 9,9% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Dikaiologitika News στο Google News

viber Το Dikaiologitika News και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το διαβάσαμε στο: Dikaiologitika.gr