Ένοπλος κρατά ομήρους σε τράπεζα στη Χάβρη της Γαλλίας

Ένοπλος κρατά ομήρους σε τράπεζα στη Χάβρη της Γαλλίας

Άλλους δύο ομήρους άφησε ελεύθερους ο 34χρονος ένοπλος που εισέβαλε το απόγευμα της Πέμπτης σε μια τράπεζα στη Χάβρη και πλέον κρατάει μόνο έναν, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. Δύο υψηλόβαθμα στελέχη του σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλων δήλωναν νωρίτερα ότι ο άνδρας μπορεί να έχει ισλαμιστικούς δεσμούς. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Το ένα από αυτά τα στελέχη είπε ότι ο 34χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία και βρισκόταν στη λίστα των υπό παρακολούθηση υπόπτων. «Τον ταυτοποιήσαμε. Είναι στη λίστα επιτήρησης. Γνωρίζουμε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και ότι πάσχει από σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα», είπε ο Ιβ Λεφέμπρ, ο επικεφαλής του αστυνομικού συνδικάτου SGP, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Άλλη πηγή της αστυνομίας είπε ότι ο ένοπλος στηρίζει τον παλαιστινιακό αγώνα και θέλει να καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στην Παλαιστίνη.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν στη Λεωφόρο Στρασβούργου, στο κέντρο της πόλης.

Η κατάσταση ομηρείας είναι σε εξέλιξη σε ένα υποκατάστημα της τράπεζα Bred, στο ισόγειο μιας εξαώροφης πολυκατοικίας. Ένας διαπραγματευτής της αστυνομίας έχει έρθει σε επαφή με τον δράστη.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Το διαβάσαμε στο: Ert.gr