Ρωσία: Στόχος ο μαζικός εμβολιασμός στα τέλη του έτους

Το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας Vektor σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού τον Νοέμβριο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, Ρινάτ Μαξιούτοφ. Το τελευταίο 24ωρο, η Ρωσία κατέγραψε 5.427 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 850.870, ενώ έχασαν τη ζωή τους 70 άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα των περίπου 145 εκατ. κατοίκων να φθάνει τους 14.128. Στη Μόσχα καταγράφηκαν 664 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ρωσίας.

Μιλώντας στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, Ρινάτ Μαξιούτοφ σημείωσε ότι η σταδιακή μετάβαση από τον εμβολιασμό ειδικών και υψηλού κινδύνου ομάδων στον μαζικό εμβολιασμό μπορεί να αναμένεται για το τέλος του τρέχοντος έτους και τις αρχές του επόμενου.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι η πρώτη φάση παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν στη Ρωσία.

Η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, έχει δηλώσει ότι δύο ρωσικές εταιρείες παραγωγής εμβολίων -το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και η Vektor- συναγωνίζονται για το ποια θα ξεκινήσει πρώτη την παραγωγή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik

Το διαβάσαμε στο: Ert.gr