Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο δήμαρχος Κυθήρων για την πυρκαγιά του 2017

Μετά τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στις εισαγγελικές Αρχές ο πραγματογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Λιότσιος, και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις συνομιλίες του με τον πρώην αρχηγό του ΠΣ, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή του το 2017.

Ο κ. Χαρχαλάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι «στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάγκη ποινικής διερεύνησης όλων όσοι εμπλέκονται στις συγκεκριμένες συνομιλίες και γι’ αυτά που ειπώθηκαν ότι το 2017 τα εναέρια μέσα στις φωτιές των Κυθήρων και της Μάνης δεν επιχείρησαν όπως θα έπρεπε κατόπιν προσωπικών διενέξεων στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος».

«Εμείς αναφέρουμε στη μηνυτήρια αναφορά τα πραγματικά περιστατικά που έχουν συμβεί και είναι πραγματικότητα ότι υπήρξε λανθασμένη διαχείριση των εναέριων μέσων και αυτό το καταθέτουν όλοι οι Κυθήριοι και το έχουμε καταθέσει και εγγράφως», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Χαρχαλάκης είπε ότι στη μηνυτήρια αναφορά ζητείται «η συσχέτιση της δικογραφίας με τις ηχογραφημένες συνομιλίες στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος με τη δικογραφία για τη φωτιά το 2017 στα Κύθηρα, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν όσοι εμπλέκονται και αν υπήρξαν λανθασμοί χειρισμοί».

Το διαβάσαμε στο: Newsbeast.gr