Ριχάρδος Λαμπίρης: Ο Covid-19 ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για το δημόσιο καλό

Τα βασικά σημεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ, ανέπτυξε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ριχάρδος Λαμπίρης.

Ο κ. Λαμπίρης ότι η πανδημία και το lockdown είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στα σχέδια και πως «υπάρχει μεγάλος αριθμός από έργα, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2021. Ο Covid-19 ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην υπηρεσία του δημόσιου καλού».

Ειδικότερα, ο κ. Λαμπίρης είπε, μεταξύ άλλων:

Περιφερειακά λιμάνια. Μετά την έναρξη προ ημερών των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας και της Καβάλας, ο σχεδιασμός προβλέπει δύο ακόμη διαγωνισμούς αξιοποίησης για τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Βόλου στις αρχές του επόμενου έτους. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Για την αξιοποίηση του ΔΑΑ μέσω της πώλησης του 30% του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία αναπόφευκτα έχει καθυστερήσει, εκτίμησε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει πιθανότατα το α’ τρίμηνο του 2021. ΔΕΠΑ. Σχετικά με την αξιοποίηση ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων από το ΤΑΙΠΕΔ και ειδικότερα για τη ΔΕΠΑ Υποδομών και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, σύμφωνα με τον κ. Λαμπίρη «ο στόχος είναι στο δ’ τρίμηνο του έτους να αναδειχθούν οι προτιμητέοι επενδυτές».

Το διαβάσαμε στο: Newsbeast.gr