Ιταλία: Καραμπινιέροι είχαν συστήσει συμμορία εν μέσω lockdown

23:3822 Ιουλίου 202022 Ιουλίου 2020

Κοινοποίηση0

Newsroom eleftherostypos.gr

Η εισαγγελία της Πιατσέντσα διέταξε την σύλληψη επτά καραμπινιέρων οι οποίοι, την περίοδο του “lockdown” λόγω του κορονοϊού — όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι τώρα — δρούσαν σε καθεστώς πλήρους παρανομίας.

Σε τηλεφωνικούς διαλόγους των συλληφθέντων, μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι «είχαν δημιουργήσει μια οργάνωση εγκληματικής δράσης», η οποία «είχε λάβει την μορφή πυραμίδας» και στην ουσία «είχε γίνει αχτύπητη».

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απόσπαση χρημάτων, βασανιστήρια, προμήθεια ναρκωτικών σε διακινητές της Πιατσέντσα την περίοδο της διακοπής κάθε παραγωγικής δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού, παράνομες συλλήψεις και κλεπταποδοχή.

«Δυσκολεύομαι ακόμη και να πω ότι οι άνδρες αυτοί ήταν καραμπινιέροι, διότι η συμπεριφορά τους ήταν εγκληματική. Πρόκειται για βαρύτατα αδικήματα, τις αιτίες των οποίων δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν ούτε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι των ερευνών», τόνισε η αρχιεισαγγελέας της Πιατσέντσα, Γκράτσια Πραντέλα.

Οι επτά συλληφθέντες παύθηκαν αμέσως από το σώμα των καραμπινιέρων, ενώ το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η υπηρεσία τους έκλεισε προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες και βρεθούν τυχόν πολύτιμα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Το διαβάσαμε στο: Eleftherostypos.gr