Τεντ Σαράντος: Ο Έλληνοαμερικάνος που βρίσκεται στο τιμόνι του Netflix – Πήρε προαγωγή σε co-CEO

Η Netflix Inc προήγαγε χθες τον υπεύθυνο περιεχομένου της, τον Τεντ Σαράντος, στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου.

Έτσι, όπως μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Σαράντος που έχει εμπειρία 20 χρόνων εργασίας στην εταιρία, προδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς.

Η προαγωγή αυτή έγινε σε μια περίοδο που η Netflix εκτιμά ότι θα καταγραφεί επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της την περίοδο της πανδημίας COVID-19, σε ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση της εφημερίδας The Wall Street Journal για το τρίτο τρίμηνο του 2020, με συνέπεια τη μείωση της τιμής των μετοχών της κατά 9,5%.

Ο Σαράντος θα εξακολουθήσει να έχει ηγετικό ρόλο στο χειρισμό ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix.

Σε μία ανάρτησή του ο Χάστινγκς δήλωσε ότι «δεν σχεδιάζει να απομακρυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μείνω στη Netflix για την επόμενη δεκαετία», έγραψε ο Χάστινγκς.

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια συνδρομητές.

Το επίθετο «Καρυωτάκης» και η Σάμος

Ο νέος συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix γεννήθηκε στο Φίνιξ της Αριζόνα, σε μια φτωχή οικογένεια με πέντε παιδιά. Έλληνας ήταν ο παππούς του, Σαμιώτης, που μετανάστευσε στον Νέο Κόσμο σε νεαρή ηλικία.

Το πραγματικό επίθετο της οικογένειας ήταν «Καρυωτάκης», όμως στην Αμερική το άλλαξαν σε «Σαράντος».

Η καριέρα του ξεκίνησε από τη διαχείριση οκτώ video clubs στην Αριζόνα την περίοδο 1983-1988 όταν και έγινε διευθυντής πωλήσεων σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής βίντεο στις ΗΠΑ, την East Texas Distributors. Η συνεργασία του με το Netflix άρχισε το 2000, όπου επί 20 έτη υπήρξε υπεύθυνος περιεχομένου της πλατφόρμας και πλέον αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο Sarandos εντάχτηκε στο δυναμικό του Netflix το 2000 για να διαχειριστεί το τμήμα με τις ενοικιάσεις DVD, έχοντας υπηρετήσει ως πετυχημένο στέλεχος στην αλυσίδα βιντεοκλάμπ West Coast Video.

Το διαβάσαμε στο: Newsbeast.gr