Η Βρετανία καταγγέλλει επίθεση χάκερ με στόχο το εμβόλιο του κοροναϊού

Την ομάδα APT29, που είναι γνωστή και ως «Cozy Bear», δείχνει κοινή ανακοίνωση Βρετανία, ΗΠΑ και Καναδά ως υπεύθυνη για τις κυβερνοεπιθέσεις, που κατήγγειλε το Εθνικό Κέντρο για την Κυβερνοσφάλεια στη Βρετανία (NCSC).

Το βρετανικό Κέντρο ανακοίνωσε πως χάκερ, που έχουν την υποστήριξη του ρωσικού κράτους, προσπαθούν να κλέψουν το εμβόλιο κατά της COVID-19, αλλά και στοιχεία της έρευνας για θεραπεία από ακαδημαϊκούς φορείς και φαρμακευτικές εταιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις παραπάνω χώρες, η ομάδα αυτή είναι σχεδόν βέβαιο ότι ενεργεί για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Καταδικάζουμε αυτές τις απαράδεκτες επιθέσεις κατά αυτών που κάνουν ουσιαστική δουλειά στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού» δήλωσε ο επιχειρησιακός διευθυντής του NCSC Πολ Τσίσεστερ.

Οι ερευνητές στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου έχουν δηλώσει ότι ένα εργαλείο κακόβουλης ενέργειας της APT29 χρησιμοποιήθηκε κατά πελατών τους, στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στην Αφρική, στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τις οποίες, η Μόσχα απορρίπτει τους βρετανικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι δεν υποστηρίζονται από τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Το διαβάσαμε στο: Parapolitika.gr