Εχει χάσει την μπάλα

18:4710 Ιουλίου 2020

Κοινοποίηση0

«Δεν πάει άλλο», κραυγάζει έξαλλος ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιώντας αυτή τη χιλιοειπωμένη ατάκα κατά των κυβερνήσεων. Εδωσε και συνέντευξη στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων για να πει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βυθίζει την Ελλάδα στην ύφεση και πως επιστρέφει τη χώρα σε μνημονιακές εποχές.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΠΡΟΦΑΝΩΣ την «αντιλαϊκή συνταγή» Μητσοτάκη ακολουθούν και ο σοσιαλιστής Σάντσεθ με τον «συριζαίο» Ιγκλέσιας των Podemos, γιατί σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη της Κομισιόν η ύφεση την Ισπανία θα αγγίξει φέτος το 11%. Ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από την ύφεση που θα παρουσιάσει η Ελλάδα. Αν κάποιοι Ισπανοί πολίτες άκουγαν τον κ. Τσίπρα είναι βέβαιο πως θα μειδιούσαν με όσα είπε σε αυτή τη συνέντευξη. Θα σκέφτονταν πως η χώρα τους όχι μόνο θα υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, αλλά πως έχουν ήδη θρηνήσει χιλιάδες νεκρούς ύστερα από τις παλινωδίες του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΑΛΛΑ ας αφήσουμε την Ισπανία και ας επιστρέψουμε εδώ. Η πολιτική απόγνωση του κ. Τσίπρα τον οδηγεί σε απανωτά λάθη. Ποια είναι η πραγματικότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Εναν χρόνο μετά τις εκλογές η κυβέρνηση απολαμβάνει τις θετικές γνώμες του 70% των πολιτών. Εχουν αρχίσει να βγαίνουν τα άπλυτα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη φόρα. Εκτός από τον κ. Παπαγγελόπουλο, πλέον βαριά εκτεθειμένος βρίσκεται ο κ. Παππάς με τις υποθέσεις Καλογρίτσα και Μιωνή.

ΜΕΣΑ σε όλο αυτό το σκηνικό ο κ. Τσίπρας προτιμά αντί να κινηθεί θεσμικά να επιστρέψει σε αυτό που γνωρίζει καλά. Στην προσπάθεια μπαχαλοποίησης του πολιτικού σκηνικού.

ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ πως η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης και όχι της παγκόσμιας ύφεσης λόγω κορονοϊού. Καταγγέλλει ως «χουντικό» το νομοσχέδιο για τις πορείες. Οταν όλοι γνωρίζουν πως οι δρόμοι κλείνουν 9 στις 10 φορές από 50 και 100 διαδηλωτές. Δεν ψελλίζει κουβέντα για τις μπίζνες του «White House» που αποκαλύπτονται, ενώ η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβαινε.

Ο κ. Τσίπρας θυμίζει τους βετεράνους ποδοσφαιριστές που προσπαθούν να παίξουν την μπάλα που έπαιζαν κάποτε, αλλά πλέον δεν μπορούν. Θυμάται τις «σεζόν» από το 2012 έως το 2015. Επιχειρεί να δημιουργήσει νέες αυταπάτες χρησιμοποιώντας λαϊκιστική ρητορική. Το θέαμα που προσφέρει, όμως, δεν πουλάει. Κάθε φορά που προσπαθεί να πάρει την μπάλα στα πόδια του και να κάνει ντρίπλες… μπουρδουκλώνεται. Η κατάσταση είναι ζόρικη. Ενας στους τρεις πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πέρσι το καλοκαίρι αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΟΣΟ ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως θα γυρίσει το «ματσάκι» με αντιμνημονιακά τσιτάτα του παρελθόντος τόσο θα βλέπει την εκλογική του επιρροή να συρρικνώνεται. Γιατί ο κόσμος πλέον μπορεί να συγκρίνει τη διακυβέρνηση Τσίπρα με τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Το διαβάσαμε στο: Eleftherostypos.gr