Παρουσία Μητσοτάκη η παράδοση της επέκτασης του μετρό στη Νίκαια

08:356 Ιουλίου 2020

Κοινοποίηση0Παρουσία Μητσοτάκη η παράδοση της επέκτασης του μετρό στη Νίκαια

Newsroom eleftherostypos.gr

Παραδίδονται αύριο στους επιβάτες οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια». Τη λειτουργία τους, που σηματοδοτεί την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά, θα σημάνει η σημερινή τελετή των εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Η απόσταση από το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά ενώ καθημερινά θα εξυπηρετούνται πάνω από 60.000 επιβάτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο, το τμήμα μήκους 7,5 χιλιομέτρων από την Αγία Μαρίνα που τερματίζει τώρα η γραμμή 3 του μετρό μέχρι τη Νίκαια περιλαμβάνει «τρεις σταθμούς-κοσμήματα».

Σε δηλώσείς του (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο κ. Ταχιάος ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα: «Σχεδιασμένοι από μηχανικούς της εταιρίας με ευδιάκριτη πρόθεση να δοθεί προτεραιότητα στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά τους, οι σταθμοί “Αγία Βαρβάρα”, “Κορυδαλλός” και “Νίκαια”, εκτός από τη συμβολή τους στη διευκόλυνση των μετακινήσεων νέων 63.000 επιβατών καθημερινά, αποτελούν και αξιόλογες πολεοδομικές και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα των περιοχών αυτών».

Κοινοποίηση0

Το διαβάσαμε στο: Eleftherostypos.gr