Ερχεται και άλλος Πούτιν και θέλει να πατάξει τη διαφθορά τη Ρωσία

Πρόκειται για τον Ρομάν Πούτιν, ανιψιό του Ρώσου Προέδρου ο οποίος εξελέγη για πέντε έτη αρχηγός του κόμματος «Ο Λαός κατά της διαφθοράς».

Η εκλογή του έγινε στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, αφότου ο ίδιος έγινε μέλος του κόμματος τον Ιούνιο, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Ποιος είναι ο Ρόμαν Πούτιν

Όπως και ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος μόλις απόκτησε το δικαίωμα για να ασκήσει δύο ακόμη προεδρικές θητείες, έτσι και ο Ρομάν Πούτιν υπήρξε πρώην υπάλληλος της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας). Ο ηλικίας 42 ετών Ρομάν Πούτιν δήλωσε ότι το κόμμα το οποίο ιδρύθηκε το 2014 και έχει στις γραμμές του 4.000 ενεργά μέλη θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti. Ο Ρομάν Πούτιν προσέθεσε ότι το κόμμα του προτίθεται να διεκδικήσει έδρες στην Κρατική Δούμα, τον επόμενο χρόνο.

Η ιστοσελίδα του κόμματος χαρακτηρίζει τον Ρομάν Πούτιν ως «αποτελεσματικό επιχειρηματία» που διαθέτει πείρα στον πολιτικό και κοινωνικό τομέα. Τον Μάρτιο ο Ρομάν Πούτιν είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε την δημιουργία άλλου κόμματος, το οποίο θα υπερασπίζονταν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Τότε ο Ρομάν Πούτιν είχε δηλώσει ότι δεν είχε συζητήσει τα πολιτικά του σχέδια με τον πρόεδρο Πούτιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Το διαβάσαμε στο: Dikaiologitika.gr